IMF'den kripto paraya karşı 'çözüm': Milyonlarca insanı borçlandırmak

Kripto paralardan rahatsızlığını dile getiren IMF, 'Ateşe karşı ateşle savaşmak' diye tanımladığı yöntemle milyonlarca insanı daha fazla borçlandırıp 'krizi fırsata çevirmeye' çalışıyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, kripto para birimlerini denetlemek için "Blockchain" teknolojilerini kullanabileceğini söyledi. Lagarde, bunu "Ateşe karşı ateşle savaşmak" şeklinde tanımladı.

IMF başkanı Lagarde, dünyadaki eşitsizliği yaratan kurumlardan birinin temsilcisi olmanın gereği, "düşük maliyetli ödeme yöntemleriyle düşük gelirli milyonlarca insanı güçlendirmek" ifadelerini kullanarak yine bir borçlandırma yöntemini piyasaya sunacaklarının işaretini verdi. 

'ATEŞE KARŞI ATEŞLE SAVAŞABİLİRİZ'

Lagarde, açıklamasında, "Blockchain banka hesabı olmayanlara yeni ve düşük maliyetli ödeme yöntemleri sunarak finansal erişimi kolaylaştırabilir, düşük gelirli ülkelerdeki milyonlarca insanı güçlendirebilir. Tıpkı geleneksel finans sektörü için yaptığımız gibi finansal bütünlüğü ve tüketicileri koruyacak politikalara odaklanarak başlayabiliriz. Aslına bakarsanız, kripto varlıkları güçlendiren inovasyonlar bize onları denetlemek için de yardım edebilir. Başka bir deyişle, ateşe karşı ateşle savaşabiliriz" değerlendirmesini yaptı.

Lagarde, bazı merkez bankalarının dijital para birimleri çıkarmayı değerlendirdiğini de dile getirdi.

G20'nin kripto paraları gündemine almasını "umut verici" bulduğunu söyleyen Lagarde, "Denetim girişimlerinin gerçekten etkili olabilmeleri için yakın uluslararası iş birliğine ihtiyaç var. Kripto varlıklar sınır tanımadığı için onlara yönelik regülasyon sistemi de küresel olmalı" ifadelerini kullandı.