İHA saldırısında ölen Weinstein'ın ailesine El Kaide'den gizemli mektup

ABD'nin İHA saldırıları sırasında yanlışlıkla öldürdüğü iki ABD'liden biri olan Warren Weinstein'ın ailesine El Kaide tarafından mektup yollandığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

ABD'nin insansız hava saldırıları sırasında El Kaide'nin elinde tutulan iki ABD vatandaşı ölmüştü.

ABD Başkanı Barack Obama, yaptığı konuşmada ölümlerden dolayı özür dileyerek, Warren Weinstein'ın Yahudi olduğu için tutuksak olduğunu söylemişti.

Olayın ardından El Kaide tarafından Ağustos 2014'de Weinstein'ın ailesine yazılan bir mektup cihatçı örgütleri izleyen SITE İstihbarat Grubu tarafından ortaya çıkartıldı.

Mektupta El Kaide'nin Warren Weinstein'ı tutmak istemediği söylenirken, tek isteklerinin mahkum takası olduğu belirtiliyor.

"Hükümetiniz Warren Weinstein'ın hapiste ölmesini istiyor ki kendisini durumla ilgili sorumluluktan kurtarabilsin" denen mektupta, hükümetin Weinstein'ı serbest bırakmak için hiç bir ciddi çabaya girmediği ve örgütle temasa geçmediği söyleniyor.

El Kaide, aileden hükümete baskı yapmasını isterken, kendilerinin kendi mahkumlarını kurtarmaya çalıştıkları, ancak ABD hükümetinin umursamaz olduğu belirtiliyor.

El Kaide lideri Ayman el-Zevahiri de aileye yolladığı bir mesajda, "Obama elimden gelen her şeyi yapıyorum diyebilir. Ona inanmayın" derken, Bowe Bergdahl'ın mahkum takasıyla serbest bırakıldığını, ancak benzeri bir girişimin Weinstein için yapılmadığını, bunun sebebinin sorulması gerektiğini belirtiyor.