İdlib'de cihatçılar arasında çatışmalar sürüyor: Türkiye müdahale edecek iddiaları...

Suriye'nin İdlib kentinde cihatçıların iç çatışmaları sürüyor. Çatışmalara Türkiye'nin de müdahale edeceği öne sürülüyor.

Dış Haberler

Suriye'nin İdlib kentinde El Kaide bağlantılı Hay'at Tahrir'eş Şam ile Ahrar'uş Şam arasındaki iç çatışmalar devam ediyor.

İki grup arasında ateşkes sağlanamazken, giderek şiddetlenen çatışmalar sonucunda Hay'at Tahrir'eş Şam üstünlüğü sağlayarak pek çok kasaba ve önemli noktayı ele geçirdi.

'EL KAİDE ÜSTÜNLÜĞÜ SAĞLADI'

İdlib'in çeşitli yerlerinde ağır çatışmalar sürerken, Ahrar'uş Şam'a bağlı üst düzey "komutanların" da Hay'at Tahrir'eş Şam'ın eline geçtiği bildirildi.

Al Masdar'ın haberine göre bunların arasında Ebu İzzam Sarakıb, Abdo ez-Zaim ve Ebu Obayda el-Hamvi de bulunuyor.

El Kaide bağlantılı grubun eline geçen kimi yerlerde, El Kaide karşıtı protestolar gerçekleştirilirken, Ahrar'uş Şam'a bağlı El-Hucra Tugayı ve Fecr El-İslam Tugayı'nın Hay'at Tahrir'eş Şam'a katıldığı öne sürüldü.

'TÜRKİYE MÜDAHALE EDECEK'

Hay'at Tahrir'eş Şam İdlib'in neredeyse tamamında üstünlüğü sağlarken, Türkiye'nin çatışmalara müdahale edeceği iddiaları da konuşulmaya başladı.

Türkiye'nin çatışan gruplardan Ahrar'uş Şam'ı desteklemekte olduğu öne sürülürken, Türkiye destekli grupların Ahrar'uş Şam lehine İdlib'e gönderileceği iddia ediliyor.

Bunun yanısıra, Türkiye'nin "Fırat Kalkanı" benzeri bir harekata da girişebileceği ortaya atıldı.