İdlib operasyonu için İran ve Hizbullah'a bağlı 7 bin milis hazır bekliyor

Suriye'nin İdlib kentine yönelik kara harekatı için aralarında İran ve Hizbullah'a bağlı milislerin de bulunduğu 7 bin kişinin hazır beklediği öne sürüldü.

Dış Haberler

Rusya, İran, Hizbullah ve Suriye ordusunun operasyonları sürüyor.

Kuveyt merkezli yayın yapan Er-Rai'den Elijah J. Magnier'in haberine göre, İdlib operasyonu için 7 bin kişilik milis gücü hazır bekliyor.

Bağdat'taki "4+1 operasyon odası (İran, Suriye, Rusya, Irak ve Hizbullah)" kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rusya Suriye'deki bobmardıman sayısını günde 60'ten 200 ila 300'e çıkartmak istiyor.

Rusya, Halep-Lazkiye-İdlib cephelerinde verimli bir ilerleme kaydetmek için bu sayının zorunlu olduğunu, şimdiye kadarki bombardımanların "düşmanı test etmek" için yapılan "istihbarat" bombardımanları olduğunu söyledi.

Rus yetkili, Hmeyme ve Lazkiye'deki havaalanlarının günde 60 sortiden fazlasına izin vermediğine dikkat çekti. Yetkili, sorti sayısının 200'e çıkartılması için üçünü bir havaalanına ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Karada Suriye ordusuna destek olacak 7 bin kişilik birlik ise şunlardan oluşuyor: El Haydariyin Irak Kuvvetleri (2 bin kişi), Afgan Fatımi Kuvvetleri (2 bin kişi), İran Devrim Muhafızları (2 bin kişi), Hizbullah (bin kişi).

Haberde, bu güçlerin henüz İdlin operasyonuna başlamadığı, başlamak için Rusya'nın sorti sayısını artırmasını beklediği belirtiliyor.

Rus yetkili, Lazkiye kırsalına öncelik verilmesi konusunda da, Türkiye ve müttefiklerinin El Kaide'ye desteği artırarak Lazkiye'deki Rus üslerini tehdit eder hale gelmesini önlemek istediklerini kaydetti.

Rus yetkili, Moskova'nın "ılımlı cihatçı" ile "radikal cihatçı" arasında ayrım gözetmediğini da hatırlattı.