İbadi'den 'Kürdistan referandumu' açıklaması: Ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yapacağı referanduma ilişkin, "Kürt kardeşlerimizin umuduna saygı duyuyorum ancak ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz. Kürt halkını bu referandumu boykot etmeye çağırıyorum çünkü bu asla yararlarına olmayacak" açıklamasında bulundu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yapmayı planladığı referanduma tepki gösterdi.

"Kürt halkı 2003 sonrası asırlarca elde edemediği kazançlara sahip oldu. Bu da onların en doğal hakkıdır" diyen İbadi, "Referandumu gerçekleştirmek için atılan adımlar gerçekleşince tüm kazançlarını kaybedecekler. Bizi yeni fitneye çekecek ve herkesin zararlı çıkacağı adımlara karşı uyarıyorum. Kürt kardeşlerimizin umuduna saygı duyuyorum ancak ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz. Kürt halkını bu referandumu boykot etmeye çağırıyorum çünkü bu asla yararlarına olmayacak. Kerkük petrolünü ihraç etmeyi istiyorlardı bunu da yasal olmayacak şekilde ve güç kullanarak yapıyorlar. Peki petrol satışlarına rağmen IKBY'de neden refah gerçekleşmiyor? IKBY'de memurların maaşları dahi ödenemiyor. Referandum, Irak ve bölgeyi büyük riske atacak" ifadelerini kullandı.