HRW: Musul kuşatmasında sivil kayıpları yaşanıyor

Irak güçleri tarafından IŞİD varlığına karşı başlatılan Musul kuşatması sırasında pek çok sivil, yapılan saldırıların düzensizliği ve organizasyon eksikliği nedeniyle zarar gördü. İnsan Hakları İzleme Örgütü, kuşatmanın ve Irak ordusunun düzensizliğinin en çok sivillere ve kentin altyapısına zarar verdiğini belirtti.

Dış Haberler

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), devam eden Musul operasyonundaki sivillerin durumu ile ilgili bir rapor yayımladı.

Russian Today'in haberine göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün yayınladığı son raporda Irak güçlerinin isabet oranı son derece düşük olan IRAM roketleri ve ağır toplarla bölgeye saldırdığı ve bu düzensiz saldırılardan en çok bölgedeki sivillerin etkilendiği belirtildi.

Hazırlanan raporda, bu saldırıların "savaş suçu" olarak nitelendirilebileceğini ve derhal sonlandırılması gerektiğini dile getirildi. Vuruş gücü yüksek ancak isabet gücü düşük silahların ve yoğun hava saldırılarının Irak güçleri tarafından kullanılmasının, bölgede ağır altyapısal hasarlara ve sivil kayıplarına neden olacağının altı çizildi. 

Pazartesi yayınlanan başka bir rapora göre, Irak güçlerince tutuklanan IŞİD şüphelilerinin pek çok hayati ihtiyaçtan yoksun olduğu belirtildi. Raporun devamına göre, şehrin batısında hala yedi yüz bin sivil kurtarılmayı bekliyor.