Hizbullah lideri Nasrallah’tan İsrail’e: Dengeler değişti

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Aşure töreninde yaptığı konuşmada İsrail ile Lübnan direnişi arasındaki güç dengesinin tamamen değiştiğini söyledi.

Dış Haberler

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen Aşure töreninde yaptığı konuşmada "Lübnan direnişi ile İsrail’in siyonist rejimi arasındaki güç dengesinin artık tamamen değiştiğini" söyledi. Hizbullah’ın ileri ve hassas füzelere sahip olmasını engellemek isteyen İsrail’in tüm girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını belirten Nasrallah, “artık iş işten geçti” diyerek "eğer gelecekteki bir savaşta bu füzeler kullanılırsa İsraillilerin kaderlerini tahayyül edemeyeceklerini" söyledi.

Beyrut’un Dahiye semtinde düzenlenen Aşure yürüyüşüne katılanlara seslenen Nasrallah, “Bugün Lübnan’ın Dahiye’sinde, güneyde, Beka’da ve tüm bölgede toplanan kalabalıklar gösteriyor ki İmam Hüseyin’in kanı gerçekten kılıcı yenmiştir” diye konuştu.

Şiilerin Muharrem ayının 10. günü Kerbela’da öldürülen İmam Hüseyin’i anmak üzere düzenledikleri Aşure Günü dolayısıyla yapılan törende Nasrallah, Filistin, Yemen ve Bahreyn halkına desteklerini de yineledi.

SÖZDE 'YÜZYILIN ANLAŞMASI'NA KARŞI FİLİSTİN'E DESTEK

Nasrallah “Birincisi, Filistin ve Kudüs’e olan ideolojik bağlılığımızı yineliyoruz. Filistin halkına ve sözde ‘yüzyılın anlaşması’na haklı karşı çıkışlarına desteğimizi yineliyoruz” dedi, Gazze’de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yapılan Geri Dönüş Yürüyüşlerini selamladı.

'YEMEN KERBELA'YI YAŞIYOR'

Nasrallah şöyle devam etti:

“İkincisi yaklaşık dört yıldır Kerbela’ya tanıklık eden Yemen halkının yanında olduğumuzu vurguluyoruz. Bu ezilen halk aynı Kerbala’da olduğu gibi her türlü metanet, cesaret ve sabır örneğini göstermektedir. Yemen’deki Suudi savaşına engel olmak için harekete geçmek bütün Müslümanların ve Arapların görevidir, bu ahlaki bir sorumluluktur. 

Üçüncüsü öğrencileri ve gençleri Bahreyn rejimi tarafından hapse atılan ve baskı altına alınan barışçıl Bahreyn halkına desteğimizi yineliyoruz.”

Öte yandan İran’da da milyonlarca kişi Aşure Günü için düzenlenen törenlere katıldı.

KERBELA VE AŞURE GÜNÜ

İslam peygamberi Muhammed’in torunu olan İmam Hüseyin ve 72 arkadaşının 680 yılında Irak’ın güneyindeki Kerbela’da Emevi Halifesi 1. Yezid’in ordusu tarafından önce aç ve susuz bırakılıp ardından katledilmeleri Kerbela olayı olarak anılır. Şiiler, Aşure Günü’nde İmam Hüseyin ve arkadaşlarını anarlar.