Hizbullah: Kalamun savaşı geliyor

Hizbullah liderlerinden Naim Kasım, Suriye ordusu ile Hizbullah'ın birlikte düzenleyeceği Kalamun operasyonunun yaklaştığını açıkladı.

Dış Haberler

Uzun süredir beklenen "Kalamun savaşı"nın yaklaştığı Hizbullah tarafından da kabul edildi.

Hizbullah'ın önemli isimlerinden Şeyh Naim Kasım, "Her durumda, Kalamun savaşı yaklaşıyor, şimdiden başını gösterdi" dedi.

Kasım, savaşın Lübnanköylerini korumak ve tekfirci grupların hedefine ulaşmasını engellemek amacıyla yapılacağını söyledi.

Şeyh Kasım, Suriye krizine siyasi çözümün ufukta görünmediğini, bunun en büyük sebebinin de ABD başta olmak üzere büyük güçler olduğunu belirtti.

Hizbullah liderinin açıklaması, Suriye ordusu ile Hizbullah'ın Kalamun'a yaz aylarında büyük bir operasyon başlatacağı söylentilerinin üzerine geldi. Kalamun, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) ve El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin önemli barınaklarından birisi. Örgütler, Kalamun'dan hem Lübnan'a hem de Suriye'ye saldırabiliyor.

Dün, Nusra Cephesi militanları Suriye'deki Hizbullah kontrol noktalarına saldırmış, ordu ve Hizbullah'ın karşı saldırısı sonucunda 20 Nusra'cı öldürülmüştü.

Kalamun Dağları, Lübnan'ın kuzey doğusundan, Şam'ın kuzey doğusuna doğru uzanıyor.