Hizbullah ABD'yi IŞİD konvoyunu engellemekle suçladı

Hizbullah, ABD'yi Suriye'nin Deyr el Zor bölgesine gitmesine izin verilen ve IŞİD mensupları ile ailelerini taşıyan konvoyu engellemekle suçladı.

Lübnan menşeili direniş örgütü Hizbullah, ABD'yi Suriye'nin Deyr el Zor bölgesine gitmesine izin verilen ve IŞİD mensupları ile ailelerini taşıyan konvoyu engellemekle suçladı.

Yüzlerce IŞİD mensubu ve aile bireylerini taşıyan 17 otobüslük konvoyun yapılan tahliye anlaşması kapsamında Lübnan-Suriye sınırından Deyr el Zor'a gitmesine izin verilmişti.

Ancak dün açıklama yapan ABD öncülüğündeki koalisyon, konvoyun Irak sınırındaki IŞİD kontrolünde bulunan Elbukemal'e ilerlemesini önlemek için hava saldırısı yapmıştı.

'KİMSENİN KONVOYA ULAŞMASINA İZİN VERMİYORLAR'

Hizbullah'ın açıklamasında  "Ayrıca kimsenin ailelere, yaşlılara ve hastalara insani yardım sağlamak için konvoya ulaşmasına izin vermiyorlar" dendi.

Hizbullah konvoyun sınır bölgesinden pazartesi günü yola çıktığını ancak 6 otobüsün Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgede kaldığını belirtti.

Koalisyon dünkü açıklamasında konvoyun Irak sınırına ilerlemesine izin verilmeyeceğini Suriye hükümetine bildirmeleri için Rus yetkililerle temasa geçildiğini de aktarmıştı.

Koalisyon konvoyda çocuk ve kadınların da olması gerekçesiyle doğrudan saldırı yapmadığını da belirtmişti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi de Suriye hükümeti ve Hizbullah'ın tahliye anlaşmasına tepki göstermiş, anlaşmayı 'kabul edilemez' olarak nitelemişti.