Hindistan'da bir eyalette bir günde 50 milyon ağaç dikilecek

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde 100 binlerce kişinin katılımıyla bir günde 50 milyon ağaç dikilmesi planlanıyor.

Dış Haberler

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinin yetkilileri, ülkeyi yeniden ağaçlandırma çalışmalarının bir parçası olarak milyonlarca fidanı dağıttı.

AP'nin haberine göre 100 binlerce kişinin katılımıyla 1 günde 50 milyon ağaç dikilmesi planlanırken, bu dikimle birlikte Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesinin amaçlandığı bildiriliyor. Mevcut rekorun 847 bin 245 ağaç ile Pakistan'da olduğu belirtiliyor.

Ağaç dikimine katılacak 800 bin kişiye öğrencilerin, milletvekillerinin, hükümet yetkililerinin ve gönüllülerin de dahil olduğu aktarılıyor.

Uttar Pradeş yöneticisi Akhilesh Yadav, 50 milyon ağacın dikilmesinin çevre konularında bilinci ve ilgiyi artıracağını söylüyor.

Dikilen ağaçların hayatta kalmasına çalışılması da planlanırken, Hindistan'ın orman yetkililerinden Sanjeev Saran, ağaç dikilen yerlerin düzenli aralıklarla havadan fotoğraflarının çekileceğini ve fidanların ne kadarının hayatta kaldığını gözlemleyeceklerini söylüyor.

Dikilecek 50 milyon ağaçtan %60'ının hayatta kalacağı düşünülürken, geri kalanının susuzluk veya hastalık gibi sebeplerle ölmesi bekleniyor.