Hindistan'da bir adam, 'İslam hukuku' gerekçesiyle karısına tecavüz ettirdi

Hindistan'da bir kadın, İslam hukuku kurallarına göre boşanmak ve yeniden evlenmek isteyen kocasının kurbanı oldu.

Dış Haberler

Hindistan'da eşiyle 25 yıldır evli bir kadın, İslam hukukuna göre boşanan ve yeniden evlenmek isteyen kocasının kurbanı oldu.

Kocasının 'daha önce başka erkeklerle birlikte olup olmadığı' sorusuna aldığı 'hayır' yanıtına ikna olmadığını söyleyen 42 yaşındaki kadın, kocasının kendisine İslam hukukundaki boşanma ifadesi 'boş ol'u dediğini belirtti.

Ardından kocasının kendisiyle yaşamayı sürdürdüğünü ancak başka kişilerle de ilişki kurduğunu söyleyen kadın, Ağustos ayında bir gün, kocasının bir arkadaşının eve götürüldü. İlaçla uyutulan kadın, adamın  arkadaşı tarafından tecavüze uğradı.

ŞER'İ HUKUKUN KURALI

Bağırmaya başlayan kadının yanına gelen kocası, kadına "yaygara yapmamasını" söyledi. Şer'i hukuka göre, kendisinden boşanılan kadın ancak bir başka erkekle birlikte olur, kocası ölür veya boşanırsa, eski kocası ile yeniden evlenebiliyor.

İstismara uğrayan kadın, kendisiyle yeniden evlenmek ve 'helal nikah' adı altında bunu İslam hukuku kılıfına uydurmak isteyen kocasının, tecavüzü kameraya aldığını, bunun 'arkadaşı ile nikahın belgesi' olduğunu söyledi.

Kamera kaydını kendisine karşı kanıt olarak kullanmak istemelerine karşın, mağdur edilen kadın polise giderken; olaya karışan 2 erkeğin şu an kaçak olduğu belirtiliyor.

Olay sosyal medyada büyük yankı yaratırken, çok sayıda Hindistan vatandaşı yaşananın ülkeleri için büyük bir utanç olduğu yorumunu yaptı.