‘Hindistan tarihinde en kötü denetlenen seçim’

Dünyanın en büyük seçimlerinin düzenlendiği Hindistan’da sandık çıkış sonuçlarına göre Başbakan Narendra Modi önde görünüyor. Modi, Himalayalar’da meditasyon yaparak 23 Mayıs’ta açıklanacak sonuçları beklerken, Hindistan KP (Marksist) Modi’yi din sömürüsü ve manipülasyonla suçladı. Hindistan KP bazı bölgelerde sonuçlarla oynandığını belirterek bağımsız Hindistan tarihindeki en kötü denetlenen…

soL - Dış Haberler

Dünyanın en büyük seçimleri olan ve 900 milyon seçmenin sandığa gittiği Hindistan seçimleri tamamlandı.

Sonuçların 23 Mayıs’ta açıklanacağı seçimlerde sandık çıkış anketlerine göre Başbakan Narendra Modi’nin partisi Bharatiya Janata (BJP) önde görünüyor.

Yedi aşamada yapılan ve haftalar süren seçimlerde, anketlere göre, BJP’nin içinde yer aldığı Ulusal Demokratik İttifak’ın ana muhalefet partisi Hindistan Ulusal Kongresi’nin önünde olduğu bildiriliyor.

Hükümetin kurulabilmesi için parlamentoda 272 sandalye elde edilmesi gerekirken, anketlere göre BJP öncülüğündeki ittifakın 280-315 arasında sandalye sayısına ulaşması bekleniyor.

Öte yandan anketlerin manipülasyon amaçlı kullanıldığına işaret eden muhalefet partileri ise seçim sonuçlarının beklenmesi gerektiğini belirtiyor.

HİNDİSTAN KP (MARKSİST): SONUÇLARLA OYNANDI

Modi’yi seçim süreci boyunca din sömürüsü yapmakla ve manipülasyonla suçlayan Hindistan KP (Marksist) de Seçim Kurulu'nun seçim güvenliğini sağlayamamadığını dile getirdi.

Diamond Harbour, Dum Dum ve Kuzey Kalküta bölgelerinde sonuçlarla oynandığını belirten parti lideri Sitaram Yechury, "özgür ve adil" olması için yedi aşamada gerçekleştirilen seçimlerin bağımsız Hindistan tarihindeki en kötü denetlenen seçim olduğunu kaydetti.

Öte yandan Başbakan Narendra Modi seçim sonuçlarını beklerken Twitter hesabından Himalayalar’da meditasyon yaparken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı: