Hindistan, S-400'den vazgeçmeyeceğini ABD'ye iletecek

ABD ve Hindistan Savunma Bakanlarının Yeni Delhi'de 6 Eylül'de yapacakları görüşmede Hindistan'ın Rusya'dan S-400 satın alma kararından vazgeçmediğini ABD tarafına bildireceği belirtildi.

Haber Merkezi

Yeni Delhi'de savunma ve dışişleri bakanları düzeyinde (2+2 formatı) 6 Eylül'de yapılacak ilk toplantıda Hindistan'ın ABD tarafına yaptırım tehditleri ve itirazlarına rağmen Rusya'dan S-400 Triumf füze savunma sistemi satın alma kararından vazgeçmeyeceğini aktaracağı belirtildi.

Sputnik'in aktardığına göre, Yeni Delhi merkezli NDTV sitesinin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde 6 Eylül'de ABD-Hindistan bakanları arasında yapılacak görüşmede Hindistan tarafının ABD tarafına S-400 satın almaktan vazgeçmeyeceğini ileteceği kaydedildi.

Üst düzey bir Hindistan kaynağı "Rusya ile S-400 anlaşmasını neredeyse tamamladık, daha da ilerlemek istiyoruz. ABD tarafına bu konudaki tavrımızı iletmeyi planlıyoruz" dedi.

Habere göre, Yeni Delhi, S-400'lerin bölgesel koşullar nedeniyle Hindistan'a gerekli olduğu gerekçesiyle Washington'ın yaptırımlarını engellemek istiyor.