Hayaller Raul Castro, gerçekler Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump New York'taki BM Genel Kurulu'nda konuştuğu sırada salonda yer değiştirmesi, hükümet medyasında 'Trump'a sert tepki' başlığıyla haberleştirildi. Gelgelelim, Erdoğan'ın konuşma sırası geldiği için sahne arkasına geçtiği ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump New York'taki BM Genel Kurulu'nda konuştuğu sırada salonda yer değiştirmesi, Türk basınında "Trump'a sert tepki" başlığıyla haberleştirildi. 

Gelgelelim, Trump'ın ardından konuşma sırası gelen Erdoğan'ın kürsüye çıkmak için sahnenin arkasına geçtiği ortaya çıktı. Hatta kısa bir süre sonra, Erdoğan'ın burada Trump ile karşılaşarak samimi bir şekilde selamlaştığını gösteren fotoğraflar yayınlandı.

Fotoğraflarda Trump, Erdoğan'ı samimi bir şekilde omzundan tutarak elini sıkıyor.

Gerçeğin ortaya çıkmasıyla Milliyet, Sabah, Hürriyet, Akşam, Yeniçağ gibi gazeteler "Trump konuşurken Başkan Erdoğan salonu terk etti" başlıklı haberlerini kaldırır ya da değiştirse de, Akit ve TimeTurk buna gerek duymadı.

Hükümete yakın medya kuruluşlarının "Erdoğan, ABD'ye kafa tuttu" coşkusu kısa sürerken, akıllara Küba Sosyalist Cumhuriyeti'nin eski devlet başkanı Raul Castro'nun, kendisini omuzundan tutmak isteyen eski ABD Başkanı Obama'nın kolunu engellediği tarihi fotoğraf geldi.