'Hayalet Tugay' komutanlarından Aleksey Markov: Faşizme karşı mücadele sürüyor

Hayalet Tugay'ın komutanı Aleksey Mozgovoy'un öldürülmesinin ardından konuşan tugayın komünist biriminin komutanı Aleksey Markov, faşizme karşı mücadelenin süreceğini, tugayın bayrağının Harkov ve Kiev'de görüleceğini söyledi.

Dış Haberler

Hayalet Tugay'ın komutanı Aleksey Mozgovoy'un arabanın içindeyken pusuya düşürülüp öldürülmesinden sonra konuşan tuygayın komünist biriminin komutanları Aleksey Markov ve Pyotr Biryukov, faşizme karşı mücadelenin sürdüğünü açıkladı.

Markov, komünistlerin faşizme karşı bir güç olarak kaybolmayacağını söyleyerek, gönüllülerin de buna güvendiğini belirtti. Tugay'ın bayrağının çok yakında Harkov ve Kiev'de görüleceğini duyuran Markov, bunun ölen komutan için en iyi anıt olacağını söyledi.

Karşılarındaki düşmanın mutlu olması için bir sebep olmadığını belirten Biryukov ise, korkmadıklarını belirtti. Markov da acı ve yasın öfkeye dönüşeceğini söyleyerek, düşmanlarına da bu öfkeyi hissettireceklerini açıkladı.

Markov, medeniyetin getirdiği her şeyin bedel gerektirdiğini, cesur insanın kanı ve canıyla ödendiğini vurgularken, "eğer bu bedeli ödemeye hazır olmasaydık, insanlık hala kürk giyerek birbirinin kafasına taş çekiçlerle vururdu" dedi. Biryukov ise İkinci Dünya Savaşı'nı hatırlatarak "ya da insanları uluslarara bölüp burunlarını, kafa taslarını ölçer, Auschwitz fırınlarında yakardı" dedi.

Biryukov, tüm halklara hizmet ettiklerini belirterek, bu uğurda ölmeye korkmadıklarını da vurguladı.