Havana'da 54 yıl sonra ABD bayrağı dalgalandı

ABD'nin Havana'daki büyükelçiliğine 54 yıl sonra ilk kez ABD bayrağı çekilirken, törene ABD Dışişleri Bakanı John Kerry katıldı.

Dış Haberler

ABD donanmasına mensup askerler bugün ülkenin bayrağını Havana Büyükelçiliği göndere çekti. Bayrak törenine Dışişleri Bakanı John Kerry de katıldı.

ABD'nin Havana Büyükelçiliği önünde gerçekleşen törene 1961 yılında elçilikteki ABD bayrağını son kez indiren ve şu anda emekli olan donanma askerleri de katıldılar. Emekli askerler, yeni bayrağı göndere çekilmek üzere muvazzaf meslektaşlarına teslim edip saygı duruşunda bulundular. 

Törende bir konuşma yapan Kerry, ABD'nin Küba'da "demokratik ilkelerin ve reformların kuvvetli bir destekçisi olmayı sürdüreceğini ancak Küba'daki komünist hükümet konusunda son kararı Küba halkının vereceğini" söyledi.

Küba halkının liderlerini belirleme hürriyetine sahip oldukları, özgürce kendilerini ifade edebildikleri, inançlarını yaşayabildikleri ve sivil toplumun özgürce geliştiği gerçek bir demokrasiden daha mutlu olacağı konusundaki görüşlerinin hala değişmediğini belirten Kerry ABD hükümetinin Küba ile ilişkilerin iyileşmesi konusunda kararlı olduğunu vurguladı.