Haseke'de IŞİD'le savaş sürüyor, YPG yerel milisleri gözaltına aldı

IŞİD'in Haseke'ye yönelik saldırısı 10. gününe girerken, Neşve Mahallesi'ndeki çatışmalar devam ediyor. Öte yandan YPG'nin yerel milislerin kontrolündeki bir hastaneyi ele geçirerek milisleri gözaltına aldığı belirtiliyor.

Dış Haberler

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'nin Haseke kentine olan saldırısı 10. gününde devam ediyor.

IŞİD militanları kentin güneyindeki Gveyran Mahallesi'ne yeniden saldırı başlattı. Gveyran Cumhuriyet Muhafızları ve Deyrezzor'dan gelen gönüllü milisler tarafından kurtarılmıştı.

Öte yandan Neşve ve Habur mahallelerinde şiddetli çatışmalar sürüyor. Neşve'nin tamamı ve Habur'un bir bölümü hâlâ IŞİD'in elinde.

YPG'liler ise, kendi kontrollerinde Aziziye mahallesinin yakınında bulunan Murşu Hastanesi ile Haseke İtfaiye Merkezi'ne baskın düzenledi. Ordu ile birlikte savaşan Ulusal Savunma Birlikleri'nin kontrolünde olan yerler YPG'nin eline geçerken, YPG'liler milis kuvvetlerini gözaltına aldı.

YPG'nin saldırısının nedeni bilinmiyor. Aziziye'deki durum sakinleşir ve ateşkes ilan edilirken, yerel milisler ateşkese rağmen henüz bir anlaşmaya varılmadığını belirtiyorlar.

Haseke'de Suriye ordusu Şehitlik'te, El Ahdat Gençlik Merkezi'nde ve Gveyran'da kontrolü tamamen sağladı. IŞİD, Neşve ve Habur ile birlikte Ebu Bekir bölgesinin de bir bölümünü elinde tutuyor.

Aziziye ise tamamen YPG denetiminde.