Hasan Nasrallah'tan Suudi Arabistan'a: Artık yeter!

Yemen'le dayanışmak için toplanan Lübnanlılara seslenen Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'a "Artık yeter!" diye seslendi.

Dış Haberler

Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik işgal girişimi ve saldırısı sürerken, Lübnan'da Hizbullah'ın çağrısıyla toplanan çok sayıda kişi Yemen'le dayanışma gösterisi yaptı.

Burada bir konuşma yapan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Müslümanların ve Arapların Suudi Arabistan'a karşı seslerini yükselterek 'Artk yeter' demesinin zamanı geldi" dedi.

Konuşmasında, Yemen'de yaşananları "Şii-Sünni savaşı" olarak değerlendirmeyen ve Husileri destekleyen Yemenlilerin "Arap olmadığı" iddiasına karşı çıkan Nasrallah, "Yemenlilerin, Arap ya da İslam kimliklerini kanıtlamaya ihtiyaçları yok" dedi.

Yemen'i işgal edenlerin Araplıklarını kanıtlamaları gerektiğini söyleyen Hizbullah lideri, "Dillerine, söyledikleri güzel sözlere, soylulularına, cesaretlerine, cömertliklerine ve soğukkanlılıklarıan bakın: Eğer Yemenliler Arap değilse, kim bu Araplar?" diye sordu.

Suudilerin Yemen devletini savunduğu iddiasına karşılık olarak, ülkenin kamu binalarının, havaalanlarının, limanların ve askeri üslerinin bombalandığına dikkat çeken Nasrallah, "Siz devleti bu şekilde mi savunuyorsunuz?" dedi.

Nasrallah, tepkilerin ya da tehditlerin, kendilerini ABD-Suudi saldırganlığını kınamaktan ve Yemen halkıyla dayanışmaktan alıkoyamayacağını da vurguladı.

Hsuilerin Suudi Arabistan'daki kutsal mekanlara tehdit oluşturduğu iddiasına da tepki gösteren Nasrallah, Müslümanların kutsal mekanlarına yönelik tehditlerin Irak-Şam İslam Devleti'nden (IŞİD) geldiğine dikkat çekti.

Nasrallah, Suudi Arabistan krallığının Vahhabi ideolojisini de eleştirerek, Ortadoğu'daki tekfirci ideolojilerin kaynağının Suudi Arabistan olduğunu hatırlattı.

Hizbullah lideri, 28 günlük ağır saldırılara rağmen, Suudilerin Abdrabbu Mansur Hadi'yi yeniden başkan yapma planının hala hedefine ulaşamadığını söyledi.