Hasan Nasrallah: Suudiler Saad Hariri'yi serbest bırakmalı

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Başbakan Hariri'nin Suudiler tarafından alıkonulduğunu söyleyerek, Başbakan'ın Lübnan'a geri dönmesini istedi.

Dış Haberler

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Başbakan Saad Hariri'nin istifası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Lübnan'ın son bir senede Cumhurbaşkanı seçerek daha güvenli ve istikrarlı bir yer haline geldiğini söyleyen Nasrallah, "Lübnan bugün ABD'den daha güvenli bir yerdir" dedi.

Tüm siyasi partiler arasındaki işbirliğinin ve fedakârlıkların sonucunda uzlaşma sağlandığına dikkat çeken Hizbullah lideri, Saad Hariri'nin aniden, Suudi Krallığı'nın isteğiyle ve zorlamasıyla istifa ettiğini vurguladı.

Bununla Suudilerin Lübnan siyasetini beklenmedik bir biçimde sarsmayı ve içişlerine müdahale etmeyi amaçladığını kaydeden Nasrallah, Suudilerin Hariri'yi zorla tuttuğunu ve Lübnan'a dönmesine izin vermediğini ileri sürdü.

Hariri'nin Gelecek Partisi'nin Suudilerin hamleleri hakkında bilgilendirilmediğini söyleyen Nasrallah, Riyad'ın Lübnanlıları birbirine düşürmeye çalıştığının altını çizdi.

Daha da tehlikeli bir içimde, Suudilerin İsrail'i Lübnan'a saldırmak için kışkırttığını ileri süren Hizbullah lideri, Suudilerin Hizbullah'ı bahane ederek Lübnan'a savaş ilan ettiğini kaydetti.

Nasrallah, Suudilerin İsrail'den Lübnan'ı bombalamasını istediğini ileri sürdü.

Nasrallah, Suudilerin Lübnan'ın iç işlerine karışmasını ve Hariri'ye yaptıkları muameleyi kınadıklarını söylerken, bunun tüm Lübnanlılara bir hakaret olduğunu belirtti ve Saad Hariri'nin serbest bırakılarak Lübnan'a geri dönmesi çağrısı yaptıklarını belirtti.

Nasrallah, Hariri'nin istifa etmek istemesi durumunda, bunu Beyrut'a geri dönerek yapması gerektiğini söyledi.