Hamas: Suriye konusundaki duruşumuz değişmedi

Hamas'ın dış ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Suriye konusundaki tutumlarının değişmediğini, Hizbullah ile olan ilişkilerin ise Filistin direnişine destek verildiği sürece devam edeceğini belirtti.

DÜn akşam El Aksa TV'ye konuşan Hamdan, Hamas'ın pozisyonunu Filistin direnişine olan destek çerçevesinde aldığını,kararlarının ancak bu eksende değişebileceğini söyledi.

Hamdan;Suudi Arabistan ve Hizbullah ile, İsrail işgaline karşı Filistin direnişine destek oldukları sürece ilişkilerinin süreceğini bildirdi.

Filistin'deki birlik hükümetini değerlendiren Hamdan, hükümete şans tanıdıklarını ancak yanlış ya da suistimallere izin vermeyeceklerini belirtti. Hamdan; "Hükümet olduklarından beri görevlerini yerine getirmediler ancak biz onlara politikalarını gözden geçirmeleri için bir fırsat vereceğiz, Filistin davasının kişi ya da grupların tekeline girmesi kabul edilemez" dedi. Dışişleri sorumlusu, hükümetin Mahmud Abbas'ın değil, Rami Abdullah önderliğindeki birlik hükümeti olduğuna dikkat çekti.

İsrail'le süren ateşkes anlaşmasını da değerlendiren Hamdan, Hamas'ın Mısır'dan müzakerelerin tamamlanması yönünde İsrail'e çağrı yapmasını istediklerini, bu şekilde Gazze Şeridi'nin açılacağını ve Gazze'deki yeniden yapım, imar çalışmalarının başlayabileceğini söyledi.