Hamas: ‘Arap ülkelerinin iç işlerine karışmıyoruz’

Hamas yöneticisi İsmail Rıdvan, Beşar el-Esad’ın Hamas’ın Nusra Cephesi’ne destek verdiği yönündeki sözlerini yalanladı.

Dış Haberler

Hamas yöneticisi İsmail Rıdvan, Suriye Devlet Başkanı Beşar el-Esad’ın Hamas’ın Suriye’deki cihatçı örgütlerle ilişkisi hakkındaki sözlerine yalanlama geldi. Rıdvan, Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte “Hamas, Arap ülkelerinin iç işlerine karışmaktan kendini uzak tutuyor. Suriye içindeki herhangi bir silahlı grupla ilişkimiz yok” dedi.

Rıdvan, Esad’ın “Suriye halkı artık Hamas’a güvenmiyor” sözlerine ilişkin olaraksa herhangi bir yorum yapmadı.

ESAD NE DEMİŞTİ?

Esad, İsveç’te yayımlanan Expressen gazetesine verdiği röportajda, Hamas’la Suriye arasında resmi veya gayri resmi hiçbir ilişki bulunmadığını söyledikten sonra, “Yermük Kampı’nda yaşanan olayların, temelde bir Müslüman Kardeşler örgütü olan Hamas’ın bir bölümünün Yermük’te Nusra Cephesi’ni desteklediğini ortaya koyduğunu düşünüyorum” diye devam etmişti.

Esad “Terörist bir grupla birlikte mi çalışıyorlar diyorsunuz” sorusuna, “Evet, birlikte çalışıyorlar. [Hamas’ın] bir bölümü El Nusra’yla birlikte çalışıyor. Bu nedenle Hamas’ın önderliği artık Katar’da, IŞİD El Nusra’ya ve Hamas hizbine saldırdıktan sonra yardım çağrıları yapıyor, laik Filistinli örgütlerden üyelerine yardım etmelerini istiyor” diye yanıt vermişti.

Beşar el-Esad son olarak “O halde Suriye’nin Hamas’la ilişkisi artık geçmişte kaldı diyebilir miyiz” sorusuna da “Öyle olduğunu düşünüyorum; Suriye halkının artık onlara güvendiğini sanmıyorum” yanıtını vermişti.