Hamaney: ABD siyah nüfusunu baskılıyor, polis zalimce güç uyguluyor

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin siyah nüfusuna baskı uyguladığını söyleyerek, polisin de zalimce davrandığını belirtti. Hamaney iktidarın istismarının "güven değil güvensizlik" getireceğini söyledi.

Dış Haberler

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin siyah nüfusuna karşı politikalarını eleştirerek, ABD'de siyahların baskılandığını, saygı görmediğini ve aşağılandığını belirtti. ABD polisinin azınlıklara zalimce davrandığını da vurgulayan Hamaney, iktidarın istismarının "güven değil güvensizlik" getireceğini aktardı.

ABD'nin başkanı siyah birisi olsa bile bu politikaların sürdüğünü belirten Hamaney, bunun da huzursuzluklara zemin yarattığını belirtti. Son yaşanan olaylarda bir siyahın gözaltında öldürülmesi üzerine Baltimore'da eylemler gerçekleşmiş, polis eylemcilere saldırarak bir gazeteciyi de darp etmişti. 

Hamaney polisin gücünü "adalet ve merhamet" ile kullanması gerektiğini vurgulayarak, polisin gücünün kontrolsüz eylem anlamına gelmemesi gerektiğine işaret etti. Hamaney, ABD'yi daha önce de azınlıklara uygulanan politikalar hakkında eleştirmişti.