Hahamdan rüşvet alan polis şefi intihar etti

İsrail Emniyet Teşkilatı Yolsuzluk Araştırmaları Birimi Başkanı Efraim Bracha, Haham Yoşiyahu Pinto’dan 100 bin dolar rüşvet aldığı ortaya çıktıktan sonra intihar etti.

Dış Haberler

İsrail Pazar gününe bir intihar olayıyla uyandı. Emniyet teşkilatı Yolsuzluk Araştırmaları Birimi Başkanı Efraim Bracha, Haham Yoşiyahu Pinto’ya yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi sızdırması karşılığında 400 bin şekel (100 bin ABD doları) rüşvet aldığının ortaya çıkması sonrasında, Cumartesi gecesi intihar etti. Bracha, bugün Modi’in askeri mezarlığında toprağa verildi.

‘DURDUĞUN HATA!’

Bracha, Haham Yaşiyahu Pinto’nun adının karıştığı yolsuzluk skandalının başrol oyuncuları arasındaydı. Pinto, geçtiğimiz yıl Tel Aviv Bölge Mahkemesi’nde Bracha’ya rüşvet verdiğini itiraf ederek ceza indirimi almıştı. Bracha, Pinto’nun kendisine rüşvet teklif ettiğini kabul ettikten kısa bir süre sonra intihar etti.

Haaretz gazetesi Kasım 2012’de ikili arasında emniyetteki bir sorgu odasında geçen ilginç bir tartışmanın dökümünü yayımlamıştı. Tartışma sırasında Haham Pinto, Yolsuzluk Araştırmaları Birimi Başkanı Bracha’ya “Tevrat üzerine yemin ederim ki sana 60 bin dolar verdim” diyor. Bracha ise buna, “Yalan. Sen yalancının, dolandırıcının, sahtekarın tekisin” diye yanıt veriyor.

İkili arasındaki tartışma şöyle devam ediyor:

Pinto: “Yemin ederim parayı aldın. Almadığına çocuklarının üzerine yemin et.”

Bracha (bağırarak): “İkimiz de yalan makinesine gireceğiz. Eğer bana bir şekel bile vermişsek, tek bir şekel bile, boynumu ilmeğe kendim geçirir, intihar ederim.”

Pinto: “Durduğun hata!”