Güvenlik Konseyi'ni toplayan Putin: İdlib hakkında endişeliyim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin İdlib kentindeki durumu görüşmek üzere bugün Güvenlik Konseyi'ni topladı. Putin'in Pazartesi günü Soçi'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

Rusya lideri Vladimir Putin'in, Suriye'de cihatçıların elinde kalan son büyük yerleşim yeri olan İdlib'deki durumu ele almak için Güvenlik Konseyi üyeleriyle bir araya geldiği belirtildi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İdlib'deki durumu tartışmak için Güvenlik Konseyi'ni topladı.

Sputnik'in aktardığına göre, Putin toplantı sırasında terörist grupların İdlib'de toplanmış olmasından ve burada gerçekleştirdikleri istikrar bozucu eylemlerden endişe duyduğunu söyledi.

Rusya lideri Putin'in Güvenlik Konseyi toplantısını, 17 Eylül'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Soçi'de gerçekleştireceği İdlib görüşmesi izleyecek.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen bir oturumda, Putin ve Erdoğan'ın 17 Eylül'de gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Devlet Başkanı Putin'le Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ppazartesi günü bir araya gelecek. Liderler, 7 Eylül'de Tahran'da, İdlib bölgesindeki sorunun, siviller için riskler en aza indirgenecek biçimde için nasıl çözülebileceğini ele almıştı. Şu andaysa bu diyalog Rus ve Türk diplomatlar ve askeri yetkililer arasında devam ettiriliyor. Gelecek pazartesiyse liderlerimiz bu durumu değerlendirecek."

Putin ile Erdoğan'ın 17 Eylül'de görüşmesinin planlandığını ilk olarak Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurmuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarıysa Sputnik'e açıklamalarında, söz konusu görüşmenin Soçi'de yapılabileceğini söylemişti. Daha sonra Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da bu görüşmenin hazırlıklarının yapıldığını doğrulamıştı.

Soçi'deki toplantı, Putin ve Erdoğan'ın bu ayki ikinci yüz yüze görüşmesi olacak. İki lider, 7 Eylül'de Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katıldığı üçlü zirvede bir araya gelmişti.