Gürcistan'ın eski devlet başkanı, Ukrayna'da vali oldu

Gürcistan’ın eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna’nın Odessa bölgesine vali oldu.

Gürcistan’ın eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna’nın Odessa bölgesinin valiliğine atandı. Ukrayna Radikal Parti lideri Lyaşko ise bu gelişmeyi 'Ukrayna milletinin aşağılanması' olarak niteledi.

Sputniknews'in haberine göre, Mihail Saakaşvili'nin Odessa valiliği görevine atanması teklifi, Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından yapıldı. Ukrayna Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı İgor Şevçenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Bir başta meritokrat (yetenekli politikacı) daha Ukrayna'da yönetim kadrosuna atandı. Mihail Saakaşvili, Odessa valisi oldu" diye yazdı.

Odessa Bölge İdaresi Basın Sekreteri Nikolay Pokrovskiy, bugün yerel saatle 14.30'da yapılacak törenle Saakaşvili'nin Odessa valiliği görevine başlayacağını bildirdi.

Daha önce Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun serbest danışmanlığını yürüten Saakaşvili, 29 Mayıs günü Ukrayna vatandaşlığına geçmişti.

'UKRAYNA MİLLETİ AŞAĞILANIYOR'

Ukrayna Radikal Parti lideri Oleg Lyaşko ise Odessa valiliğine Saakaşvili'nin atanmasını, Ukrayna milletinin aşağılanması olarak değerlendirdi. Facebook hesabından açıklama yapan Lyaşko, "Pyotr Poroşenko, Ukrayna'da yönetim kadrolarına yabancıları atayarak Ukrayna milletini aşağılıyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Ukraynalıların kendi ülkelerinde düzeni sağlayamadığını kabul ediyor" ifadelerini kullandı.

Eleştiri dozunu yükselten Lyaşko, "45 milyon nüfusa sahip Ukrayna'da Odessa valiliğine getirilecek kişi bulunamadı mı? O zaman devlet başkanını da yurtdışından seçelim" dedi.