Göçmenler Almanya’ya yürüyor

Avusturya’ya gitmek üzere Budapeşte’den trene binen göçmenler, Macaristan’ın Bickse kentindeki istasyondan trenden inmeyi reddediyor. Bir başka grupsa Almanya’ya ulaşmak üzere Avusturya’ya yürüyor.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Doğu İstasyonu’dan Avusturya sınırına gitmek üzere trene binen 500 kadar göçmen, sığınma kampının bulunduğu Bickse kentinde trenden inmeyi reddederek pasif direnişe geçti. Göçmenler Almanya’ya gitmelerine izin verilinceye kadar treni terk etmeyeceklerini belirtiyor. 51 yaşındaki Pakistanlı bir göçmenin trenden kaçmaya çalışırken bilinmeyen bir nedenle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bin kişi civarındaki bir başka grupsa Almanya’ya ulaşmak üzere Avusturya’ya doğru yürüyüşe başladı. Grup dün gün boyu M1 otobanından Avusturya sınırına doğru yürüdü.

Avusturya polisi sabah saatlerinde 3 bin civarında göçmenin sınıra ulaştığını, sayının gün boyu artabileceğini açıkladı. 

Sınıra yürüyen mültecileri taşımak için Macaristan tarafından 100 otobüs tahsis edildikten sonra Avusturya ve Almanya hükümetleri sığınmacılara sınırlarını açacaklarını duyurdu.

AFP, 3 bin civarında sığınmacının sınır kasabası Nickelsdorf'tan Avusturya’ya giriş yaptığını duyurdu.