'Gazze'nin yüzde 80'i yoksulluk seviyesinin altında yaşıyor'

Gazze Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal Hudari, "Devam eden insani krizler nedeniyle gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 60'a ulaşırken, nüfusun yüzde 80'i de yoksulluk seviyesinin altında yaşıyor" açıklamasını yaptı.

Dış Haberler

Uzun yıllardır İsrail ablukası altında tutulan Gazze Şeridi'nde, gençler arasında işsizlik oranının yüzde 60'a ulaştığı, nüfusun yüzde 80'inin de yoksulluk seviyesinin altında yaşadığı açıklandı.

Arabs48.com'un aktardığına göre, Gazze Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal Hudari tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Devam eden insani krizler nedeniyle gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 60'a ulaşırken, nüfusun yüzde 80'i de fakirlik seviyesinin altında yaşıyor" ifadeleri yer aldı.

Bölgede gittikçe kötüleşen ekonomik durum ve birbirini takip eden insani krizlerin, tehlikeli boyutta bir insani felaketin sinyallerini verdiğini söyleyen Hudari, "İsrail'in uyguladığı abluka, sınır kapılarının kapılı tutulması, su kirliliği ve elektrik krizi gibi nedenlerden dolayı bölgedeki ekonomik ve insani durumlar gittikçe kötüleşiyor" dedi.

Hudari, ''Gazze'de yaşanan krizlerin köklü çözümünün ancak Filistin ulusal uzlaşısının sağlanması ve halkın hayatını etkileyen tüm olumsuz adım ve kararlardan dönülmesi ile mümkün olduğunu" kaydetti.

Öte yandan Hudari, uluslararası topluma İsrail ablukasının kaldırılması ve sınır kapılarının açılması için konuya müdahil olma çağrısında bulundu.