Fransa'dan ABD'ye Uluslararası Ceza Mahkemesi yanıtı

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Muhll, bir açıklama yaparak, Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Bolton'un Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne ilişkin sözlerine yanıt verdi.

Dış Haberler

Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı John Bolton, dün muhafazakar Federalist Derneği'nin Washington DC'deki bir toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (ICC) sert sözlerle eleştirdi.

ICC'nin Afganistan'daki ABD faaliyetlerine ve gözaltına alınanların maruz kaldığı hukuksuzluklara dönük soruşturma başlatacağını açıklamasına yanıt veren Bolton, "ICC bizim için ölüdür" dedi. "ICC'ye işbirliğimizi sunmayacağız" diyen Bolton, "ABD Anayasası'ndan daha yüksek bir otorite tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Muhll ise, bugün bir açıklama yaparak, Bolton'un Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne ilişkin sözlerine yanıt verdi.

"Fransa, Avrupalı ortaklarıyla birlikte, Uluslararası Ceza Mehkemesi'ni, hem bütçesine katkı yaparak hem de işbirliğini sunarak destekliyor" diyen von der Muhll, "Mahkeme herhangi bir engellemeyle karşılaşmaksızın, bağımsız ve tarafsız bir şekilde eyleme geçebilmeli ve yetkilerini uygulayabilmeli" değerlendirmesinde bulundu.