Fransa'da yolsuzlukla suçlanan adayın 'intihar' açıklaması tartışma yarattı

Fransa'da yolsuzlukla suçlanan cumhurbaşkanı adayı François Fillon, medyanın kendisini gösterme biçiminin aklına intihar eden siyasetçi Pierre Beregovoy'u söyledi. Fillon'un açıklaması tartışma yarattı.

Dış Haberler

Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve yolsuzlukla suçlanan François Fillon, intihar eden siyasetçi Pierre Beregovoy'u hatırlatarak tartışma yarattı.

Fillon, medyanın kendisini gösterme biçiminin aklına 24 yıl önce ölen Beregovoy'u hatırlattığını söylerken, Beregovoy'un akrabaları, Fillon'un kendisine yapılan eleştirileri durdurmayı amaçlayan yorumunu "mide bulandırıcı" olarak niteledi.

Yolsuzlukla suçlanan aday, Beregovoy açıklamasından sonra kendisine intiharı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine "neden bu kadar aşırıya gidilebileceğini anlıyorum" diyerek, medyanın kendisini "olduğunun tam tersi gibi yansıttığını" öne sürdü.

Fillon'un sorumluluktan kaçan yorumu tepki çekerken, Beregovoy'un yeğeni "tarihimizin en karanlık anlarını, böylesine tartışmalar için kullanan birisi cumhurbaşkanı olmayı haketmiyor" dedi.

Beregovoy seçimde yaşadığı ağır yenilginin ardından intihar etmişti.