Fransa'da Sarı Yelekliler yine sokakta

Fransa’da akaryakıt zamlarına karşı başlayan Sarı Yelek protestosu bugün de sürüyor. Paris’te Şanzelize Bulvarı’ndaki polis barikatlarını aşmaya çalışan Sarı Yeleklilere polis biber gazı ve tazyikli su kullanarak saldırdı. Polis verilerine göre 170 kişinin gözaltına alındığı gösterilerde 65 kişi de yaralandı.

Dış Haberler

Fransa’da akaryakıt zamlarına karşı başlayan Sarı Yelek protestosu bugün de sürüyor. Başkent Paris’te Şanzelize Bulvarı’ndaki polis barikatlarını aşmaya çalışan Sarı Yeleklilere karşı polisin biber gazıyla saldırdığı, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Sabah saatlerinden itibaren Paris'teki Zafer Takı önünde toplanan göstericilerin sayısını polis 2 bin olarak açıkladı. Ülke genelinde bugün düzenlenen protestolara polis verilerine göre 31 bin kişinin katıldığı, eylemlerde 582 yolun kapatıldığı belirtildi.

Paris polisinden yapılan açıklamada gösteriler sırasında 170 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, 11'İ polis 65 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Akaryakıt zamlarına ve hayat pahalılığına karşı başlayan eylemler, üçüncü haftasına girerken, eylemlere katılanlar Fransa’da araçlarda bulundurulması zorunlu olan reflektörlü sarı yelekler giyiyor.

Fransa’nın ulusal marşı La Marseillaise’i söyleyen göstericiler, akaryakıt fiyatlarının düşürülmesini ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un istifasını istiyor. Sarı Yelek hareketinin talepleri de eylemlere katılımın artmasıyla genişliyor. Göstericiler asgari ücretin ve emekli maaşlarının artırılması, diğer vergilerin kaldırılması, politikacılara ödenen maaşlarda kesintiye gidilmesi, Macron'un istifası ve Ulusal Meclis'in feshedilerek yerine Halk Meclisi kurulması taleplerini dile getiriyor.

Fransa'daki akaryakıt protestolarıyla ortaya çıkan Sarı Yelekliler, dün de Brüksel'de yüksek vergiler ve hayat pahalılığına karşı eylem gerçekleştirmişti.