Filistinli bebeğin yakılmasının ardından: Siyonistler için şiddet istisna değil kural

Filistinli bebeğin yakılmasının ardından İsrailli yetkililer "üzüntü" açıklamaları yaparak olayı "kınadı". Ancak İsrail yıllardır Filistinlilere yapılan saldırıları cezalandırmıyor, aksine saldırıları yapanları koruyor.

Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde 18 aylık Filistinli bebek, İsrailli siyonistler tarafından yakılarak öldürüldü. Saldırılan evin duvarına da "intikam" ve Yaşasın Kral Mesih" yazıları yazıldı.

Saldırıda ölen bebeğin annesinin vücudunun %90'ında yanıklar oluşurken, babasının vücudunun da %80'i yandı. Ölen bebeğin 4 yaşındaki kardeşinin bedeninin de %60'ında yanıklar oluştu.

İSRAİL'İN "ÜZÜNTÜSÜNÜ" BELLİ ETME ŞEKLİ: BASKI VE DAHA ÇOK ÖLÜM
Başta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olmak üzere İsrailli yetkililer saldırıyı "kınadı" ve olaydan dolayı "üzüldüklerini" belirtti. Ancak İsrail yıllardır Filistinlilere saldıranları koruyor.

Saldırıya tepki gösteren Filistinlilerin eylemlerine sert müdahaleler yapılırken, İsrail ordusu Filistinlileri "sakinleştirmek" için Batı Şeria'ya destek kuvvetler yolladı.

Hatta kimi protestolarda halka ateş açılırken, 17 yaşındaki bir Filistinli genç de eylemler sırasında öldürüldü.

FİLİSTİNLİ BEBEĞE YAPILAN SALDIRI İSTİSNA MI?
İsrailli yetkililer saldırıyı "radikal" kişiler tarafından yapılmış istisnai bir olay gibi göstermeye çalışmaya çalışıyor.  Yetkililere göre saldırının İsrail siyasetiyle ve devlet politikalarıyla hiçbir ilgisi yok.

Ancak geçtiğimiz yıl Gazze'ye yapılan İsrail operasyonunda Birleşmiş Milletler raporuna göre 2 bin 251 Filistinli'nin öldürüldüğü bilinirken bunlardan 500 kadarının çocuk olduğu söyleniyor. 

Gazze'ye gerçekleştirilen İsrail saldırısında sivillerin kasıtlı olarak öldürüldüğüne dair pek çok rapor olmasına rağmen İsrail ilgili kişileri korumuş, ciddi cezalar vermekten kaçınmıştı.

İSRAİLLİ İNSAN HAKLARI GRUBU: SALDIRI AN MESELESİYDİ
İsrailli insan hakları grubu B'Tselem tarafından yapılan açıklamada da saldırının rastlantı olmadığı, gerçekleşmesinin zaten an meselesi olduğu söylenirken, bunun sebebinin de İsrail'in Filistin politikası olduğu bildirildi.

Açıklamada, İsrail politikalarının "saldırganları devam etmeye teşvik ettiği" ve "nefret suçları" için cezasızlık ortamı olduğu söylendi.

Siyonistler tarafından gerçekleştirilen saldırıların artarak sürdüğü görülürken, devletin bu saldırıları durdurmak için adım atmadığı da açıkça görülüyor.

İSRAİL'İN 'ADALET' BAKANI: FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR 'KÜÇÜK YILAN'
İsrail'de son gerçekleşen seçimlerin ardından da İsrail politikalarında bir değişim olmayacağı görülmüştü. İsrail'in yeniden başbakanı olan Binyamin Netanyahu, kabine için tartışmalı isimleri seçmişti.

Filistinli çocuklara "küçük yılanlar" diyen Ayalet Şahkid, Adalet Bakanlığı'na getirilirken, İsrailli politikacı Nakman Şay, Şahkid'i adalet bakanı yapmanın "kundakçıya ateşi ve itfaiyeyi teslim etmek" gibi olduğunu söyleyerek saldırının ne kadar öngörülebilir olduğunu herkese o zamandan göstermişti.