Filistin’in BM Daimi Temsilcisi: Konu işgal rejimi olunca...

Filistin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM'nin Filistin meselesinin çözümüne destek vermesini isteyerek, İsrail söz konusu olduğu zaman BM'nin 'felç geçirdiğini' söyledi.

Dış Haberler

BM'nin “Filistin” konulu oturumunda konuşan Filistin’in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BM'nin kararları gereği İsrail’in 1967 sınırlarına geri çekilmesi durumunda Filistin’in iki devletli çözümü hâlâ desteklediğini söyledi.

Mansur, “Filistinliler olarak halkımızı, toprağımızı ve siyasi sistemimizi birleştirdik. Bölgesel ve milletlerarası seviyede sözlerimize sadık kaldık. Milletlerarası hukuk gereği, insan hakları kanunları dâhil bu alandaki kanunların gereğini yerine getiriyoruz. Peki, İsrail ne olacak? İsrail söz konusu olunca Birleşmiş Milletler adeta felç geçiriyor. Birleşmiş Milletler’e ne zaman harekete geçeceksiniz diye soruyoruz” dedi.

İsrail’in Filistin topraklarını işgale son vermesi gerektiğini vurgulayan Mansur, “İsrail halkımıza zulmetken vazgeçsin. Filistin halkının hak ve hukukuna saygı göstersin. İnsanlarımızın onur ve şerefiyle yaşamasına imkân versin ve bunun için başkenti Kudüs olacak Filistin devletini kurmasına yol açsın” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Mansur, “Biz Filistinli mültecilere adil bir çözüm bulunması için hâlâ barışçıl, siyasi ve hukuki yol ve araçlarda ısrar ediyoruz” şeklinde konuştu.