Filipinler’de, Kai-Tak Kasırgası nedeniyle binlerce kişi evini terk etti

Filipinli yetkililerin bildirdiğine göre, Kai-Tak kasırgasının ülkenin doğu sahillerine yaklaşması üzerine binlerce kişi evlerini terk etti, 3 balıkçı da kayboldu.

Dış Haberler

Filipinler gözlemevi, hızı saatte 100 kilometreye ulaşan Kai-Tak Kasırgası’nın, Filipinlerin kuzeyindeki Samar Adaları üzerinden, ülkenin iç kesimlerine doğru ilerleyeceği uyarısını yaptı.

Yetkililer, Samar ve Liti adalarında, günlerdir devam eden şiddetli yağmurlar ve fırtınalar nedeniyle 38 bin kişinin mülteci kamplarına sığındığını ifade etti.

4 yıl önce, yaklaşık 4.5 milyon nüfusa sahip Samar ve Liti Adalarını vuran Haiyan tayfununda, 7 bin 500 kişi ölmüştü. Dev dalgalar nedeniyle iki ada arasındaki ulaşım hala sağlanamazken, bölgedeki sivil savunma yetkililerin, hükümetin tüm uyarılarına rağmen denize açılan 3 balıkçının kaybolduğunu bildirdi.

Sivil savunma merkezi tarafından verilen bilgiye göre, Liti Adası’nın en büyük kenti Takluban’da, sele kapılan bir kadın ve bir çocuk ağır yaralandı.

Gözlemevi, bölgedeki tropikal yağmurların önümüzdeki saatlerde şiddetini artıracağı tahmininde bulunurken, alçak kesimlerde kasırga ve heyelanlar oluşabileceği uyarısını yaptı.