Fidel'in oğlu, Moskova'daki teknokent konferansında yeni kitabını sundu

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun oğlu Fidel Castro Diaz-Balart, Moskova'da Uluslararası Teknokent Derneği 33. Konferansı'nda, yeni kitabını tanıttı.

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'nun oğlu Fidel Castro Diaz-Balart, Moskova'da Uluslararası Teknokent Derneği 33. Konferansı'na katıldı. 

"Yenilik için Bilim: Küba Deneyimi" isimli kitabını sunan Fidel Castro Diaz-Balart, Küba'da biyoteknolojinin gelişimi hakkında bilgi verdi.

Küba, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nun yeni bir anlaşma imzaladığını belirten oğul Fidel, Küba'nın diyabetik ayak ülserleri için geliştirdiği ilaç hakkında konuştu.

Küba'da, 200'den fazla enstitüde biyoteknoloji çalışmaları yürütüldüğünü belirten Fidel Castro Diaz-Balart, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev ile görüştü ve kitabını armağan etti.

Oğul Fidel, Jose Raul Fernandez adıyla 1974'te Moskova Devlet Üniversitesi'nden nükleer fizik alanında bir derece ile mezun oldu, atom enerjisi kurumu Kurçatov Enstitüsü'nden bir diploma aldı. Güvenlik nedeniyle sahte bir isim kullanan oğul Fidel, mezuniyetinin ardından ülkesine dönerek Küba hükümetine bilimsel alanda danışman olarak hizmet etti.