Fidel için doğum günü kutlaması

Geçtiğimiz Kasım ayında kaybettiğimiz Küba Devrimi’nin büyük lideri Fidel Castro Ruz’un doğum günü dün Ankara’da kutlandı.

Haber Merkezi

José Martí Küba Dostluk Derneği tarafından dün Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle Fidel’in 91. doğum günü kutlandı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan José Martí Küba Dostluk Derneği Başkanı Gözde Somel, ABD Başkanı Trump’ın Küba’yı hedef alan politikaları karşısında onurlu ve kararlı tutumunu sürdüren Küba halkının, “Fidel’den sonra ne olacak?” sorusuna en iyi yanıtı verdiğini belirtti. 

Etkinliğin onur konuğu Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals ise, “Küba Devriminin Başkumandanı Fidel, 2016 yılının Kasım ayında fiziksel olarak aramızdan ayrıldı. Ama biz onu sadece anmakla kalmayacak, onu Küba halkına kazandıran doğum gününü coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Çünkü onun mirası yaşıyor ve yaşamaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Casals, yaptığı konuşmanın ardından Fidel’in doğum günü pastasını kesti ve tüm Küba dostlarını onun şerefine kadeh kaldırmaya davet etti.

Doğum günü kutlamasına Ankara’dan katılan Küba dostlarının arasında Panama Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona ve eşi ile aynı gün Fidel Castro Parkı’nın açılışını gerçekleştiren Çankaya Belediyesi’ne bağlı yetkililer de yerini aldı.