Fidel 90. yaşgünü için yazdığı mektupta barışı korumalıyız demişti

13 Ağustos'ta 90. yaşgününü kutlayan komünist lider Fidel Castro, herkese teşekkür ettiği bir mektup kaleme almıştı. Fidel, mektubunda Barack Obama'yı eleştirirken, dünyadaki en önemli şeyin barışı korumak olduğunu vurgulamıştı.

Dış Haberler

Küba devriminin efsanevi lideri Fidel Castro, 90. yaşını kutlayanlara teşekkür ettiği bir mektup yayımlamıştı.

Granma'da yayımlanan mektupta Fidel, doğum gününü kutlayan herkese teşekkür etmişti.

Fidel, çocukluğunun geçtiği Doğu Küba'daki Biran'ı hatırlatarak, buradaki zengin minerallerin ve kaynakların Papalık'ın emriyle davranan sahipleri tarafından nasıl sömürüldüğünü aktarmıştı.

Babasının Devrim'den önce öldüğünü ve yaşadığı süre boyunca çok acı çektiğini belirten Fidel, o sırada kardeşi Raul ile birlikte devrimci faaliyet yürütürken, kendisinin başına bir şey gelmesi hâlinde yerine geçecek kişiyi bile belirlediğini söylemişti.

Fidel, "ABD başkanlarının makyavelci planlarına neredeyse gülüyordum" demiş, 1952 yılında diktatör Batista iktidara geldiğinde, hiçbir örgütün kendilerinin vermeye hazırlandığı mücadeleye hazır olmadığına ikna olduğunu da kaydetmişti.

Gezegenimizin geleceğine dair endişelerini de belirten Fidel, dünya nüfusunun gittikçe arttığına dikkat çekmişti.

Japonya ziyaretinde Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombaları için özür dilemeyen ABD Başkanı Barack Obama'yı eleştiren Fidel, Çin ve Rusya'nın nükleer silahlarla tehdit edilmemesi gerektiğini belirterek, "Onlar çok değerli halklar" diye yazmmıştı.

Fidel, "Gezegenimizdeki en önemli şey barışı korumak" diyerek mektubunu sonlandırmıştı.