FHKC: Arap Birliği açıklaması ABD ve Siyonizm'in kararıdır

FHKC, Arap Birliği'nin Hizbullah karşıtı kararına sert tepki göstererek, bunun ABD ve İsrail'in "Arap ajanları" eliyle aldığı bir karar olduğunu söyledi.

Dış Haberler

Arap Birliği'nin Hizbullah'ı "terörist" ilan eden kararına Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden (FHKC) sert tepki geldi.

FHKC, Hizbullah karşıtı kararı "direnişe yönelik saldırganlık" olarak nitelendirirken, kararın Suudi Arabistan'ın hegemonyasını da yansıttığına dikkat çekti.

Arap Birliği'nin bu kararı Amerikan emperyalizmi ve Siyonizm'in kararları doğrultusunda aldığına dikkat çeken FHKC, gerici Arap rejimlerinin de İsrail'i tanımayan güçlere karşı olan gerçek niyetlerinin ortaya çıktığını kaydetti.

FHKC, Suudi Krallığı'nın bölgeyi savaşın ve yıkımın içine atmakla tehdit ettiğini, mezhepçi yangına da benzin dökmeye devam ettiğini kaydetti.

Direniş örgütü, Suriye'yi kovan, Yemen'deki savaş suçlarını savunan, Lübnan'ı tehdit eden ve Gazze ablukasına ses çıkartmayan bir Arap Birliği'nin hiçbir kararının meşru olamayacağını söyledi.

Kararın, son zamanlardaki İsrail-Suudi Arabistan yakınlaşmasından bağımsız değerlendirilemeyeceğini savunan FHKC, Filistin Yönetimi'ne de kararı desteklemesi nedeniyle tepki gösterdi.