Ferguson'da eylemler sürüyor

Missouri, Ferguson'da bir polisin, silahsız bir Afrika kökenli Amerikalıyı öldürmesi üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Dış Haberler

ABD basının verdiği bilgilere göre, Missouri, Ferguson'da silahsız siyahi bir gencin polis tarafından vurulmasıyla başlayan olaylar sürüyor. 18 yaşında olan Michaek Brown'un polis Darren Wilson tarafından vurulmasıyla ilgili görülen davada juri kararı öncesi eylemler artmıştı. Dün yaşanan olaylarda en az iki kişi gözaltına alındı.

Ferguson'da polis karakolunun önünde toplanan gruplar, "Kimin sokakları? Bizim sokaklarımız" ve "Katil polis defol" sloganları attı. Kask ve kalkanlarını takan polisler, gruplara müdahale etti. Müdahele sırasında çatışma çıkarken 2 kişi gözaltına alındı.

9 Ağustos'ta işlenen cinayetten sonra, Ferguson'da şiddetli çatışmalar çıkmış, Afrika kökenli Amerikalılar Darren Wilson'un hüküm giymesini talep etmişti.

Missouri Valisi Jay Nixon, görülen davada jurinin karar aşamasına gelmesi nedeniyle "Olağanüstü hal" ilan etmiş ve 400 Ulusal Güvenlik askerini polise destek olması için çağırmıştı.

Eylemciler tarafından sevilen ve "Anne kedi" lakabı takılan sağlık işçisi Cathy Daniels, dün gece yaşanan olaylar hakkında, "Gençlerimiz... Onları çok seviyorum. Havalar soğuyunca sokaklardan çekileceğimizi sandılar ama bakın! Bu daha başlangıç" dedi.