Ferguson protestoları ABD'nin dört bir yanına yayıldı

Ferguson'da siyah bir genci vuran polisin hakkında dava açılmaması üzerine başlayan protestolar, ABD'nin dört bir yanına yayıldı.

Dış Haberler

ABD'nin birçok kenti, Ferguson'da siyah genç Michael Brown'ı öldüren polis hakkında dava açılmaması üzerine ayağa kalktı.

New York'tan Seattle'a kadar çok sayıda eylem düzenlenirken, California'nın Oakland kentinde çatışmalar çıktı. Oakland'da 43 kişi gözaltına alındı.

Ferguson'da yapılan eylemlerde de 44 kişi gözaltına alındı. Eylemlerde, polisin yanı sıra 2200 Ulusal Muhafız da göstericilere müdahale etti.

Dün gece boyunca eylemlerin yapıldığı kentler şöyle: St Louis, Philadelphia, Seattle, Albuquerque, New York, Cleveland, Los Angeles, Oakland, Minneapolis, Atlanta, Portland, Chicago ve Boston.

Yapılan eylemlerde, "Eller yukarı, ateş etme" sloganları atıldı. Mike Brown'ın, vurulmadan önce ellerini havaya kaldırıp teslim olduğu söyleniyordu.

Eylemler sırasında yalnızca Mike Brown'ın öldürülmesi protesto edilmedi. New York'ta da bir gencin gözaltında öldürülmesi gündeme getirildi.