Faşist Sağ Sektör'ün lideri Yaroş istifa etti

Ukrayna'da aşırı sağcı Sağ Sektör'ün lideri Dmitriy Yaroş görevinden istifa etti. Sağ Sektör'den yapılan açıklamada, Yaroş'un örgüt içindeki entrikalar yüzünden görevi bıraktığı belirtildi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Ukraynalı neo-Nazi örgütü Sağ Sektör'ün lideri Dmitriy Yaroş istifa ettiğini açıklayarak Facebook hesabından, "Örgüt içinde yaşananlardan kişisel sorumluluk taşıyorum. Örgüt içinde ‘önemli bir misafir' olamam. Bu yüzden Sağ Sektör liderliği görevinden ayrılıyorum, bununla birlikte milliyetçi ve devrimci olarak kalıyorum" ifadelerini kullandı.

‘ENTRİKALAR YÜZÜNDEN GÖREVİNDEN AYRILDI'
Sağ Sektör Basın Dairesi'nden yapılan açıklamada, Dmitriy Yaroş'un örgüt içindeki entrikalar yüzünden görevden ayrıldığı açıklandı.

Örgütün isimleri açıklanmayan bazı üyelerinin Yaroş'a mektup yazarak, başta devrimci çizgiden sapılması dahil örgütün temel sorunlarına işaret ettiler. Yaroş'un girişimiyle, 8 Kasım'da Kiev'de konferansın yapılması kararı alındı. Ancak örgüt lideri bu konferansa katılamadı.

Konferansta, "Merkezinde, Pyotr Poroşenko'nun haydut rejiminin meşru iktidar olarak tanınmaması ile devrimci mücadele yolunun alternatifsizliğinin yer aldığı hareketin stratejik rotaları" belirlendi. Konferansın ardından, "kendi ticari çıkarları, hırslarını güden ve muhtemelen gizli servislerle bağlantısı bulunan bazı kişilerin, Yaroş'un konferansta alınan kararları ve devrimci stratejiyi reddetmesi için elinden geleni yaptığı" ifade edildi.

Açıklamada, "Bu kişiler, uzun süredir hareketin saflarında yer alıyor ve yaltaklığa, entrikalara ve dedikodulara başvurarak Yaroş'un politikasını etkilemeye çalışıyordu. Bu kişilerin faaliyeti, Yaroş'un görevden ayrılmak zorunda kaldığı duruma getirdi" dendi.