Eylemciler İsrail’in dört silah fabrikasını işgal etti

İngiltere ve Avustralya’da bir grup eylemci Filistin’e destek amacıyla insansız hava aracı üreten İsrailli şirketlere ait dört fabrikayı işgal etti.

Dış Haberler

İngiliz ve Avustralyalı barışseverler, İsrail ordusu için İngiltere ve Avustralya'da insansız hava aracı (İHA) üretimi gerçekleştiren dört fabrikayı işgal etti.

Geçen yıl İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısının yıl dönümünde gerçekleştirilen eylem kapsamında, “Fabrikayı İşgal Et” adı altında kampanya yürüten eylemciler sabah saatlerinde İHA motoru parçaları üreten UAV Engines Ltd’nin (UEL) Staffordshire’a bağlı Shenstone yakınlarındaki fabrikasına girişleri engelledi. Polisin üç eylemciyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Elbit Systems’a bağlı Tamworth, Staffordshire’daki Elite KL fabrikası da eylemciler tarafından işgal edildi. Protestocular fabrikanın çatısına çıkarak, üzerinde “İsrail’i Silahlandırmayı Durdurun” ve “Elbit İHA’ları Öldürür” yazılı pankartlar astı.

Protestocuların hedefindeki bir diğer fabrika da yine Elbit Systems’a ait, Kent’tin Broadstairs bölgesindeki Instro Precision oldu.

Avustralya’da ise Melbourne kentinde benzer bir eylem gerçekleştirildi.

Shenstone ve Broadstairs’deki fabrikalar, İsrail’in geçen yıl Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken de işgal edilmiş, eylemler sonrasında tutuklanan 9 kişi hakkındaki iddialar Ocak ayında, UEL’nin silah ihracatı konusundaki lisanslarının mahkemeye sunulmasından hemen önce düşürülmüştü. UEL, İsrail’in Hermes 450 İHA’larında kullanılan motorları üretiyor.