Eski İsrail Savunma Bakanı Ya'alon: IŞİD, İsrail'den özür diledi

Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, IŞİD'in İsrail'e saldırı olması durumunda, İsrail'den özür dilediğini açıkladı.

Dış Haberler

Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Suriye'de IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgelerden İsrail'e saldırı olduğunda, örgütün kendilerinden özür dilediğini söyledi.

Sputnik'in haberine göre İsrail'in kuzeyindeki Afula kentinde bir etkinlikte konuşan Eski İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, İsrail'in Suriye ve IŞİD'e yönelik politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaalon, Suriye'de IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgelerden İsrail'e saldırı olduğunda, örgütün İsrail'den özür dilediğini ifade etti.

​'İSRAİL BİR TARAFA MÜDAHALEDE BULUNURSA, DİĞER TARAFIN ÇIKARLARINA HİZMET EDER'

Suriye'de İran, Rusya, El Kaide ve IŞİD gibi birçok grubun bulunduğunu ifade eden eski İsrail Savunma Bakanı, şunları kaydetti:

"Bu şartlar altında sorumlu ve çok dengeli bir politika izlemek zorundasınız. Bu şekilde bir taraftan kendi çıkarlarınızı korurken, diğer taraftan da olaya müdahil olmaktan kaçınmalısınız. Çünkü İsrail, bir taraf adına müdahalede bulunursa bu diğer tarafın çıkarlarına hizmet edecektir. Bu sebeple biz İsrail olarak kırmızı çizgilerimizi ilan ettik. Her kim egemenlik hakkımızı ihlal ederse bizim gücümüzü anında tüm ağırlığıyla hissedecektir. (Suriye'den İsrail'e saldırılar) Genellikle Esad rejiminin kontrolündeki bölgelerden geliyor. Ancak IŞİD'in bulunduğu noktalardan saldırı yapıldığında, IŞİD hemen İsrail'den özür diledi."

'IŞİD'İN ETKİN OLMASINI TERCİH EDERİZ'

İsrail ordu sözcülüğü yetkilileri Yaalon'un açıklamaları ile ilgili yorum yapmadı. Yaalon daha önce de İsrail'in Suriye sınırında "İran'ın kontrolünde olan örgütler" yerine IŞİD'in etkin olmasını tercih edeceğini söylemişti.

Moşe Ya'alon geçen yıl mayıs ayında Başbakan Benyamin Netanyahu ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından bakanlık ve milletvekilliği görevinden istifa etmişti.