Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı'nın Rıza Sarraf talebine ret: Suçu beraber işlediler

Rıza Sarraf'tan ayrı yargılanmayı talep eden eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 'suçu birlikte işlediler' yanıtıyla geri çevrildi.

ABD’de tutuklu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın iddianameye itiraz başvurusu,  reddedildi.

Atilla, ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’tan ayrı yargılanmayı talep etmişti.

'SUÇU BİRLİKTE İŞLEDİLER, AYRI YARGILANAMAZLAR'

Hürriyet’ten Razi Canikligil’in haberine göre, savcılık tarafından mahkemeye sunulan 25 sayfalık dilekçede Atilla’nın başvurusunun reddedilmesi istendi.

Savcılığın mahkemeye sunduğu yazıda davasının Atilla’nın davasının Rıza Sarraf ile ayrı görülmesinin mümkün olamayacağı, suçu birlikte işledikleri kaydedilirken “Atilla’nın masumiyet iddiası artık jüriyi ilgilendirir” denildi.

Atilla’nın yaptırım yasalarına karşı geldiği iddiasıyla bir yabancının eyleminin değil, sadece ABD’lilerin savcılık tarafından kovuşturulabileceği iddiasının yanlış olduğunu savunan savcılar, “Atilla, yabancı bankaların seçim yapma zorunluluğunu ihlal eden bir plana katılmakla suçlanıyor. Ya ABD ile iş yapacaksın ya da İran’la” dedi.

İtirazın savcılıkça geri çevrilmesine rağmen, avukatlar 23 Ekim Pazartesi gecesine kadar mahkemeye yeni bir savunma verebilecekler.

Duruşma tarihinin 27 Kasım olması öngörülüyor.