Eski CIA görevlisi: NATO, Türk deliliğine alıcı olmadı

Emekli CIA ve ABD Dışişleri Bakanlığı görevlisi Larry Johnson, NATO toplantısı sonrasında çok sayıda NATO üyesinin; "Türk deliliğine" alıcı olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Emekli CIA ve ABD Dışişleri Bakanlığı görevlisi Larry Johnson, NATO toplantısı sonrasında çok sayıda NATO üyesinin Ankara'nın Moskova'ya karşı tutumu konusunda endişeli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Rus jeti Su-24'ü vurmasının ardından NATO acil bir toplantı düzenlemişti. NATO yetkililerinin Ankara'yı uyardığı ve çok sayıda elçinin Türkiye'nin sorunu çözme konusunda başka yollar denemeyişini kınadığı belirtiliyor.

NATO: BUNU YAPMANIN BAŞKA YOLLARI VARDI

"NATO'nun Türkiye'nin gösterdiği deliliği kapsayabileceğinden endişeliydim" diyen Johnson; "Neyse ki çok sayıda NATO üyesi 'Tanrı aşkına, ne düşünüyordunuz ki? Bunu yapmanın başka yolları da vardı' şeklinde bir tutum gösterdi" dedi. 

Russia Today'e konuşan eski CIA yetkilisi soğuk savaş yıllarına dönmekten korkulmadığını çünkü bunun "sıcak savaş" anlamına geleceğini söyledi.  Johnson, "Kimse Rusya ve Batılü ülkelerin sıcak çatışma içine çekilmesini istemez" şeklinde konuştu.

Eski CIA görevlisi Türkiye'yi terörizmi destekleyen bir devlet olarak tanımladı ve "Türkiye terörist aktivitelerin en büyük destekçisi, sponsoru ve radikal İslamcıların kışkırtıcısı" ifadelerini kullandı.