Eski CIA direktörü ‘suçunu’ kabul edecek

ABD’nin Irak ve Afganistan’daki işgal stratejilerinin mimarı ve eski CIA direktörü David Petraeus, gizli bilgileri paylaştığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturmada suçunu kabul edecek.

Dış Haberler

Petraeus’un avukatları eski CIA direktörünün gizli bilgileri paylaştığı gerekçesiyle yürütülen soruşturmada suçunu kabul etmesi yönünde soruşturmayı yürüten savcılarla anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Anlaşma hakim tarafından kabul edildiği takdirde Petraeus para cezasına çarptırılacak.

Bir dönem Afganistan’daki ve Irak’taki ABD birliklerinin komutanlığını da yapan Petraeus’un gizli bilgiler içeren belgeleri biyografisini yazan Paula Broadwell’le paylaştığı gerekçesiyle CIA direktörlüğünden istifa etmişti.

Petraeus daha önce FBI ajanları tarafından yürütülen soruşturmada, Broadwell’e herhangi bir belge vermediğini söylemişti. Federal mahkemede yürütülen soruşturmanın evraklarına göre Petraeus, avukatları aracılığıyla bu ifadenin doğru olmadığını itiraf etti.

Hakimin anlaşmayı kabul etmesi durumunda Petraeus, 40 bin dolar para cezasına çarptırılacak, hapis cezası ise söz konusu olmayacak.