Eski CIA ajanlarından 'ikna' kitabı

Eski CIA ajanları, "Gerçeği Elde Edin: Eski CIA Ajanları Size Nasıl Herkesi Herşeyi Söylemeye İkna Edeceğinizi Öğretiyor" isimli bir "ikna" kitabı yazdı. Kitapta herşeyi "itiraf" ettirmenin yolları anlatılıyor.

Dış Haberler

Philip Houston, Michael Floyd ve Susan Carnicero isimli üç CIA ajanı, Get the Truth: Former CIA Officers Teach You How to Persuade Anyone to Tell All (Gerçeği Elde Edin: Eski CIA Ajanları Size Nasıl Herkesi Herşeyi Söylemeye İkna Edeceğinizi Öğretiyor) isimli bir "ikna" kitabı yazdı. Kitap, sorgulama teknikleri ile herşeyi "itiraf" ettirmenin yollarını anlatıyor.

Sorgu kelimesi yerine gerçeği ortaya çıkarma kelimesinin kullanıldığı kitapta, sorgunun bir diyalog değil monolog olduğu söylenerek, gerçeği biliyormuş gibi bir tek sizin konuşarak baskı kurmanız öneriliyor. Sorgulanan kişide kısa vadeli düşünmenin teşvik edilmesi gerektiğini belirten kitap, bu şekilde uzun vadeyi düşünmeden herşeyin itiraf edileceğini söylüyor.

Sorgulanan kişinin tarafındaymış gibi yapılması gerektiğini söyleyen kitap, sorgucunun yargılar gözükmemesi gerektiğini belirtiyor. Kitapta, dünyanın çeşitli yerlerinde işkence yaptığı bilinen CIA'in bu yöntemleri hiç anılmıyor.