Eski ABD BM Daimi Temsilcisi: Nükleer bir Kore'yi tolere edebiliriz

ABD'nin eski BM Daimi Temsilcisi ve Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Trump'ı eleştirerek, ABD'nin "nükleer bir KDHC'yi tolere edebileceğini" savundu.

Dış Haberler

ABD'de Trump yönetiminin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne (KDHC) yönelik sert tutumu, devlet içerisinde de eleştirilere neden oluyor.

New York Times'a bir makale yazan ABD'nin eski BM Daimi Temsilcisi ve Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Trump yönetiminin KDHC politikasını eleştirdi.

Trump'ın KDHC politikasını "pervasız retorik" olarak nitelendiren Rice, Washington'un nükleer bir KDHC'yi "tolere edebileceğini" söyledi.

KDHC'nin "tehditlerini" önemsiz gösteren Rice, "Peş peşe gelen Kimlerin kızgın ve renkli retorikleriyle uzun süre yaşadık" dedi.

Trump'ın nükleer savaş tehditlerini "boş" olarak nitelendiren Rice, bunun ABD'nin caydırıcılığını ve güvenilirliğini azalttığını savundu.

Nükleer savaş tehdidine "aptalca" diyen Rice, ortada acil bir tehdit yokken KDHC'ye yapılacak bir önleyici saldırınınsa "delilik" olacağını yazdı.