Eşinden ayrıldığı için kilise başhekimi işten attı, mahkeme onayladı

Katolik kilisesine ait bir hastanede başhekim olarak çalışan bir kişi, eşinden boşanıp yeni bir evlilik yaptığı gerekçesiyle işinden atıldı.Federal Anayasa Mahkemesi bu kararı onaylayarak başhekimin iş akdine son verildi.

Dış Haberler

Düsseldorf'da Katolik kilisesine ait bir hastanede başhekim olarak çalışan bir kişi, yalnızca eşinden ayrılıp, yeni bir evlilik yaptı diye işinden kovuldu. 2011'de Federal İş Mahkemesi'ne başvuran doktor, mahkemeden kendisi lehine karar almasına karşın, kilisenin davayı Federal Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi üzerine tam ters bir sonuçla karşılaştı. Federal Anayasa Mahkemesi Başkanı Andreas Voßkuhle,  işveren sıfatıyla kiliseye hak vererek  kararı şöyle savundu: ''Karar, kilisenin kendi iş kurallarını belirleme hakkı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda verilmiştir'' dedi.

Katolik kilisesi adına Köln Başpiskoposu Reiner Maria Woelki, ''Bu karar bize hukuki güvence vermiştir'' diyerek mahkemenin kararını selamaladı.

Diğer yandan, kiliseye ait özel ayrıcalıkların olmasını kabul etmeyen pekçok seküler örgüt, karara sert tepki göstererek, protesto etti.

DEVLETTEN SONRA EN BÜYÜK İŞVEREN

Katolik kilisesi, ülke genelinde 500 binin üzerinde  çalışanı ile devlet ve Protestan kilisesi ile en büyük işveren grubuna giriyor. Caritas adı altında sağlık alanında örgütlenen Katolik kilisesinin, devlet karşısında özel hakları var.