Esad’ın danışmanı: Militanlara silah tedariki için kullanılan Türk gözlem noktaları imha edilebilir

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, İdlib’de TSK’nin gözlem noktalarının militanlara silah tedarik etmek için kullanıldığını belirterek bunların imha edilebileceğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, militanlara silah tedarik etmek için kullanıldığını belirttiği İdlib'deki Türk gözlem noktalarının Suriye ordusu tarafından imha edilebileceğini söyledi.

Lübnan'da yayın yapan el Mayadin televizyonuna demeç veren Şaban, Türkiye'nin son dönemdeki eylemleriyle militanlara silah tedarik ettiğini kanıtladığını söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre Şaban "Türkiye, Astana görüşmelerinde varılan mutabakatları yerine getirmedi ve gözlem noktalarını silah transfer tesislerine ve Suriye toprakları işgal noktalarına dönüştürdü" dedi. Şaban, Türk gözlem noktaları ve El Nusra Cephesi'nin silah alışverişi yaptığını ve Suriyelilere karşı suç işlediğini dile getirdi.

Şaban, "Murik köyündeki Türk gözlem noktası kuşatma altında. Suriye ordusu, Türk gözlem noktalarını ve militanları imha edebilir" dedi.