Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban: Türkiye, Suriye'de işgalci

Suriye lideri Esad'ın danışmanı Şaban, Türk askerlerinin Suriye'de işgalci olduğunu söyleyerek Erdoğan'ı suçladı.

Dış Haberler

Suriye ile Türkiye'nin bazı gizli görüşmeler yaptığı iddiasına rağmen, Suriye tarafından sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Middle East Eye'a konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayarak, "Onun sinsi planları isyancıların ülkeyi işgal etmesine neden oldu" dedi.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin Suriye topraklarında IŞDİ'le savaşan tek meşru güç olduğunu söyleyen Şaban, bunun dışındaki tüm güçlerin gayrimeşru olduğunu belirtti.

Ancak Şaban, bu güçlerle savaşmaya niyetlerinin olmadığını, bu sorunların çözümü için en iyi yolu bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Erdoğan'ın bölgedeki birçok sorunun kaynağı olduğunu savunan Şaban, Türkiye'nin Astana'daki garantörlerden olmasının, Ankara'nın Suriye'deki faaliyetlerini "yasal" kılmadığını vurguladı.

Erdoğan'ın "Müslüman Kardeş" olduğunu söyleyen Şaban, Türk liderin Avrupa'daki Türkleri de Müslüman Kardeşler örgütü için kullandığını, Avrupa'nın bu planlara karşı uyanık olması gerektiğini savundu.